Pages

Monday, December 19, 2011

..++ Koleksi Terbaik Sepanjang Zaman ++..

Salam a'laik ! Pergh ! Lama seh aku tak up-tarikh *update* blog kesayangan aku ni :'D . So, ape mcm ? Sehat ? Aku, alhamdulillah . Baik ! Paper pon da abes da . Lega bhaii ! Hehehe . 

Ouh! Hari ni aku nak cite sikit tentang antara bende yg berharga pernah aku terima daripada beberapa umat tertentu . Anyways, thanks again laa kan *wlpn rasanya dulu sewaktu korg bagi, aku da ucp trimas . Tapi, takpelahh ! :'D* Mehh , aku pleasing sikit . Hehehe

 Ini antara dari sekolah2 yg pernah aku tumpang belajar . Since aku tadika, rendah dan menengah :')
 Hehehe . Sikit jehh , x macam korang banyaknya :') Tapi, ini da cukop buat almari aku penuh . Hehe. So, memadailah :')
 And, ini pulak dari member2, sedara mara and cikgu serta sebagainya. Thanks yow da bermurah hati nak bagi aku . Hehehe . Aku simpan bhaii, WALAUPUN aku da x igt certain tu sape bagi . HAHAHAA :'D
 Bila da kumpol semua ni, mcm banyak laa pulak . Tak sangka aku . Hehehe . Maceh semua :')
Apapon, Insyaallah, aku jaga benda ni baik2 . Ni jelaa kenangan yg ada lepas tinggalkan alam persekolahan . Maklomlaa, lepas ni alam lain pulak . Hee :') . Sayang bhaii dekat hadiah pemberian korang ni . Thanks sangat2 :')

So, ini antara koleksi yg aku dpt pleasing kan pada korg . Aku just nak korg twu, apa jehh yg korg beri, aku simpan, jaga elok2 and aku akan kenangan smpai bila-bila . Aku appreciate korg sbb, ke mana je korg blah , korg tetap ingat aku . *wlpn aku kdg2 x igt kat korg! HAHAHA* :'p

aishahKay : Terasa cam artis lak ade koleksi pemberian org . HAHAHA . Sape yg dpt hadiah aku, simpan elok2 jgk noh ! Sayang korg ! :'D

Thursday, October 20, 2011

..++ We Lead The Juniors++..

Hey and Assalamualaikum ! :D Lama sehh aku tak bebel dalam blog ni . Heh , so , watcha doin'? Sehat ? Aku okay . And aku totally nervous sebab da nak SPM . *bluupp!bluppp!-.-* Nyah dari situ , and ke sini sekejap . Hee . Aku takde ape nak di story kan , melainkan nak say "thanks pada yg da together-gether dgn aku utk menjayakan last shoot in F5! :D" Aku bangga laa sebab wlpn ade hal2 yg xdpt dielakkan , korg still courage aku utk teruskan kje tu bg sesi majalah sekolah . Hee . Walaupun Cikgu Afzam tegur yg aku pye caption pic tu xberapa betol , ape pon , aku sorry and ...the most important BATCH 2011 is THE BEST EVER! :D






aishahKay : F5 : antara sweetest momment aku penah ade :D . Thanks kawan ! :D

Thursday, October 6, 2011

..++ Aku tenung dengan penuh rasa TERUJA ++..

...Tatkala petang jumaat ni yg hujan, aku godeh2 FB yang da agk jrg aku online . Tup2, dalam banyak2 komen dan status mengarot member2 aku , aku betol2 interested dgn 1 post member FB aku ni . Pasal ape ? Pasal ni haa...
Aku da try . Memey aku teruja . Subhanallah . Blogger dan followers aku yang tersayang , *teross!* hehe, cer try tenung kalimah ni . Like a miracle laa babe . Jelas nampak :D . Selamat mencuba :)

aishahKay : Aku suke laa test mata ni , lebih 10kali kot aku buat magic nie . Hehehe. Teruja* :D

..++ Terasa diri ini dihargai++..

Cheers guys and Assalamualaikum! :D Ape cer ? Ada baik ? Aku lately ni very the busy laa :p . Banyak bende aku nak kena pk / buat / and segala bagai laa . Tapi , singgah jap aku nak luahkan isi hati yg da dekat seminggu lebih terpendam . Chehh! Hehe . For candidate yg trial paper BI same ng aku , mesti tahu soalan dia ape . Bab novel tu laa . Hee . So , aku bkn nak bangga atau riak , tapi , aku rasa happy and buhagiaa . Hahaha . :D

Sebab, firstly aku score section tu ...
14/15 tu , hahaha :D . and hah! Secondly, jwpn aku dijadikan skema oleh Sir Azlan. hehehe .Tak caye ??
:p
Sir siap photostt bebyk lagi. Ciann member2 aku kne salin pnjg2 . haha :p

Hee . Sorry guys! Utk kebaikan korg gak . T nak spm da senang sikit . Aku da bantu ni . Hehehe . Ape pon , aku hope sampai SPM sebenar esok, aku bole buat mcm ni , and InsyaAllah , score A utk paper BI . *aku skrg beriktikad nak mantapkan grammar dan vocab aku yg sedia hancusss tu :p * hehe . 

aishahKay : Panjang gak eak, bla tengok balik jwpn aku ni, aku pon rase mcm malas nak salin . Apatah lagi korg kan? hehe . thanks sanggup salin . :p Peace~ 

Monday, September 26, 2011

..++ orang panggil sekarang 'FESYEN' ++..

Assalamualaikum and hai korang ! Sehat ? :) Kenal amende menatang kat atas ni ? Mehh aku intro pada korang . This is what people called 'KONTEK LENS' . Ramai kan skrg pakai . Bukan saje yg memang sah2 rabun , yang buat2 rabun pon nak pakai jugak . Sebab , ha ! Lagi2 laa skrg ni bervariasi kaler dia kan . Its totally attract people to buy . :) *aku x kesah korg nak beli sbb IA PAKAI DUIT KORANG :p* Hehe . "ramai gak students skola aku pakai bende allah ni . Mcm2 kaler design mata aku tengok . . . "
cute eak bla da pakai . patutlah korg beli ;)

Pada pandangan mata aku laa kan, utk yang pakai memang sah2 rabun and utk kesenangan diri sendiri drpd terpaksa memakai cermin mata cikgu bedahh , itu  lain cite laa. Tapi , disebabkan aku sebagai seorg rakan dan blogger yg CONCERN aku nak jugak tulis kt entri kali ni ! :p Kanta lekap kini dkt area skola aku jd mcm 1 trend . Mana dorg dpt, aku tak tahu . Mungkin secara online atau adelah agen gelap dorg . Hehe . Tapi , dlm utk mempercantikkan diri , ada korg pernah fikir negative feedback yg korg bakal terima ? Tak pernah kan ??
TAHUKAH ANDA ?
  • Penggunaan kanta lekap tanpa rujukan optometris bertauliah, risiko utk kena pyakit mata adalah sgt tinggi .
  • Pengguna jugak berisiko utk kena jangkitan, alahan dan sekiranya kronik boleh menyebabkan BUTA.
  • Berdasarkan penyelidikan pihak berkenaan, penjualan kanta lekap yg tak bertauliah amat dikhuatiri ! Sebab, aku baca laa kan , pernah terjadi , ade sorg hamba allah ni TERbeli konteks lens yang 2nd hand punya . Rupe2 nya, kanta lekap tu dah diguna pakai terlebih dahulu sblm dijual kepada org lain. Bukan apelahh kan, takot2 laa mata pengguna pertama tu berkuman dan berbakteria ke, haa. Then korang gune, HAMBEKK ! :p hehe
camnie laa kot jdnye. err :/
  • Pengguna yang menggunakan konteks lens ini sbgi kosmetik , berhati2 ye . Especially yang beli tanpa rujukan optometris bertauliah tu , haa . Sebab, murah tak semestinya berkualiti . and cantik bila ada mata ke, ATAU cantik bila mata da mula nak buta ?? Haha . fikir2 kan lahh ye .
  • Berbicara dari segi agama , aku pon boleh dikategorikan jahil jugak lahh . Tapi , aku sekadar berkongsi . Terdapat beberapa hal yang dikeluarkan oleh ulama' tntg pemakaian konteks lens ni haa . Haram/Halal/Harus itu bergantung pada niat korg sebenarnya . Klau tujuan perubatan dan keperluan, maka diharuskan pakai . Tapi sekadar utk perhiasan diri , minta korg rujuk lahh mana2 ustadz/ustadzah kat sekolah ke, masjid kwsn uma ke kerana ada ulama' mengatakan haram sekiranya tiada keperluan sebab ia seolah2 merubah mata ciptaan  ALLAH dan ia juga bole menarik perhatian kaum Adam pd diri korg . *renung2kan lahh ye :)*
Uihh ! banyak pulak aku karang , Haha ! boleh score A+ dlm bm ni . Tapi ayat , tak berapa sesuai . ngee~
Apepon, aku bukan nak myebok hal korg, sebab tu mata korg, BUKAN mata aku ! Haha :D sekali lagi aku repeat, aku just care pd korg, especially kwn2 saia diluar sana . Hee , heartiest , aishahKay =)

aishahKay : Sayangi mata anda setiap hari . Ouh mata ! :) *ikot versi Vitagen ;)*




Wednesday, September 21, 2011

..++ Sapu ajelah ape yang ada ++..

Hey guys ! :D Assalamualaikum ! Tengah buat ape ? Sehat ? Hee . Nak update sikit , walaupon aku rasa mcm dah agak TERLAMBAT . tapi aku tak pedulik ! nak tulis gak . Hehe . Sekitar penghujung bulan 7, sekolah aku da buat Hari Sukan Sekolah buat kali yang ke-8 kalau tak silap lahh *nampak sangat pelupaa :p * tapi aku rasa tarikh tu yang mcm x bolee blah . HAHA . yelaa . pasal , yang dipertandingkan hanyalahh . . .

  1. LARI,
  2. lari,
  3. Lari dan
  4. LaRi
Jadi , sebelom date tu sampai , cikgu2 rumah sukan bertungkus lumus dan tonggang terbalik mencari wakil . HEHE . kalau yang lower form, aku x dang sangat sebab ramai yang muke2 otai lari lahh . Memang bertahon laa masok race tu . tapi . yang problemnya skrg bebudak upper form ESPECIALLY FORM 5 ! HAHA . 
Time hari sukan tu berlangsong , aku mcm nak berdekak jehh bila tengok umat2 ni yang x pernah2 turun padang, tup2 dah berlari pulak . 
 Dulu otai ni , then bersara then sambong balek. hehe
 tutup sikit mulott 2 anak cik kadir :p . Ni yang x pernah2, tup2, ade nombor da. haha
 Dulu zaman sekolah rendah , twu laa kot aku si yah ni lari , da sekolah men, KURANG tahu plk. haha
 Lebih kurang same jelaa si Faiqah ni dgn si yah tu , haha . tapi x sangka , masih brasap berapi ye kome :p
 Haiyaa ! Zhi Qian ! You pon same race ka ?! haha
Amerr oii , lari le kau . haha

Bagusnya member2 aku ni , terdesak2 boleh guna gak . HAHA . Yelaa , sbb , korang aje yg wakil 18 kan ? Lawan pulak dgn otaimer yang ni haaa  

Ape pon , WELL DONE korang semua ! :D aku bangga sebab korang telah dipaksa berlari sebab mmg sah2 da xde wakil lagi, jd korang laa calon nye  XD . HEHE


aishahKay : aku naib johan lontar peluru :D *Okay fine! xde kaitan. HAHA :p *

Saturday, September 17, 2011

..++ Kisah Pak Wan & Kak Minah ++..

Assalamualaikum ! :D ahahh ! Hari ni, terdetik pulak rasanya nak buat entri tentang dua insan bernama kat atas ni . Hehehe . Itu pon terlintas kat otak time singgah kedai diorg balik dr ambik mak aku blk keja . Haha . Siapa PAK WAN & KAK MINAH ?? Diorg strangers laa . Hee , bagi yang duduk se'area dgn rumah aku , PAK WAN & KAK MINAH merupakan pasangan suami isteri yang da same2 menapak dan bergiat maju dlm bisness kedai runcitnya . Oloo , kedai dia kat hujung blok E tu lahh . Kat Larkin Perdana . Mengikut kronologi dan hierarki , CHEWAHH ! mereka berdua dah hampir berbelas tahun berniaga runcit , mula dr rumah lama ; Rumah Panjang Larkin dan bawak ke rumah skrg ni , rumah bertingkat . Hee . PAK WAN pon dah maju , kalau dulu guna van, keta kokak . Sekarang ? Ni haa !
Lori maii dah :D

Tapi kan , aku ada sedikit kemusykilan dgn pasangan suami isteri ni :p . Berdasarkan mata rambang laa yeh

KAK MINAH : 
  1. Mungkin berusia 55 +++ 
  2. Kalau zaman dulu2 kat uma lama , suke sgt tindas kutu kat ats tin susu ;D HAHA ! *aku x tipu! *
  3. Kadang2 lawa, kadang2 huduhh 
  4. Kadang2 mamai dlm calculation jual beli brg dkt kedainya . Boleh cetuskan pergaduhan woo~
  5. Mudah lupa rasanya dia ni .
  6. Wlpn dia hampir sebaya dgn mak aku, tapi , mak aku lagi LAWA dr dia :D
  7. dan itu juga... Aku pun tak tahu kenapa aku panggil dia 'KAK MINAH' wlpn seusia mak aku. HAHA!
PAK WAN pulak :
  1. Husband pd Kak Minah
  2. Umor , aku tak tahu laa pulak . Mgkn tua sikit dr isterinya.
  3. **Aku start duk LP laa bru aku twu nama dia MISWAN ! haha ! tu pon lepas terbaca kat lori dia :D**
  4. Pak Wan ni , suke bebenor melawak , boleh kire OTAI LAWAK sebab , kalau dia buat lawak , orang ketawa TAPI dia aje yang x ketawa . Hebatt bukan ? ;D
  5. Klau yg x kenal dia ni , mesti meradang bila tanya harga or brg kat mana dgn dia . HAHA . Yelaa , sebab dia tak kan jawab pon soalan korang . Dia buat2 tak dengar je ;D
  6. Pak Wan gak , tak kan masok campur kalau2 korang gaduh ng bini dia sbb salah pulang baki duit ke ape2 . *Mgkn dia mls nak interfrme life bini dia kot . hehe *
  7. Manis jugak kalau Pak Wan ni senyum . HEHEHE ! :)

Based on these , actually banyak lagi . Tapi itu antara yang femes . Hehehe . Aku just kagum sebenarnya , mcm mana pattern manusia mcm ni , boleh hidup sama dlm rumah tangga yg bahagia and kekal berpuluh tahun . Yelaa, anak2 diorg dah besar panjang and mereka da bercucu pon. :D Hebatt bukan?? :D . Mungkin , ada lahh rahsia rumah tangga diorg . Hehehe . Atau mungkin , sudah jodoh PAK WAN dengan KAK MINAH kan ?? Hehe . Yelaa , dgn gaya PAK WAN yg mcm x ambik port pasal bini dia .. and .. KAK MINAH punya perangai pelik gtuh , mana buat aku tak terpikir mcm mana dorg bole hidup bersama . Hahaha ! Sorry ! Wa interrupt life u'olls ! HAHAHA ! :D Aku dengar2 KAK MINAH nak pergi Haji . Moga2 dia selamat pergi dan balik . *ni pon dia yg inform kat mak aku-sabtu = kursus haji = so, nak tutup kedai cepat . hehehe :p *
 Kedai tak bernama KAK MINAH & PAK WAN yang serabut lagi padat

Heh ! Nampaknya, cukop sampai sini jelaa aku taip pasal PAK WAN & KAK MINAH  nie . Hehe . Thanks jgk pada diorg sebab , TANPA MEREKA , MANA LAHH NAK KAMI BELI IKAN, UBAT NYAMUK , SAYUR, AYAM , YAKULT dan SEBAGAINYA. haha ! Cheers !

aishahKay : kadang2 , aku pon makan hati bila tanya brg kat PAK WAN , dia buat dunno ajee . :p Hehehe 

Friday, September 16, 2011

..++Limited t-Design++..

 Assalamualaikum ! Hai Awak ! Lama tak menge'post dekat blog nie . Hehe , rindu rase *-ayat poyo- ;)*
Saje je singgah2 sekejap , duk nak tgk kan . Trial camne sya ? Okay ? Err . haha ! So far okay , tapi ade beberapa paper yg amat serabotkan otak aku nak pk :p .  Bia kan je , aku da usaha dan skrg ni , tawakal dan doa . Moga2 trial ni tak lah teruk mana and masih sempat aku nak perbaiki . Aminn :D . Ouh ! Ya ! THIS POST IS VERY SPECIAL TO MY CLASSMATES . Aku ade design cket . Ini mana yg sempat nak pk . So, korang yg tengok , kalau2 mana okay , inform yo ! Check it out ;)

 D1F
D1B
D2F
 D2B
 D3F
Buek maso ni , ni jolaa . Yang lain , nanti2 laa yo . Hehe . Aku tak berseni , memang hasil dio gini . Hee :p
Chow dulu ! SALAM :D

aishahKay : nak design tak susah , nak pk tu ha yg susah ! eyy ! serabot berok ! :p


Saturday, August 27, 2011

..++ Abang Posmen, Aku nak bagi kerja ++..

Salam A'laik :D .

Raya dah nak dekat, so , mana yang sempat jeh aku utus kan kad ni dulu sebagai tanda ingatan tulus dan ikhlas pada korang . Hee~ Sape yg dpt first, untunglahh :) Sape yang x dpt sekrang , lepas raya kot . hehe ;)

Apa pon , aku secara terbuka nak mintak maaf pada korang , andai sepanjang berkawan aku ade buat salah dan silap . Halal kan segala makan dan minom, nasihat, kutok ---err~ xyah laa. hehe. Segala yg perlu dihalal kan lah . 0-0? Okay ?! :D

And korang jangan risau , sempena hari baik, bulan baik ni , aku pon dengan rasa ikhlas, memaafkan korang . winkk ! ^_^ hehe

Last but not least , SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN.



BY THE WAY

aishahKay akan ber'offline dari ber'blogging seketika kerana akan menduduki SPM tak lama lagi . Take care kawan-kawan! ^_^ 

aishahKay : Doakan kejayaan aku sekali ye . terima kaseh ! :D Sayang korang ! 

Wednesday, August 17, 2011

..++ Mesti ke nak sorong?? -.- ++..

Salam . Hye peeps . *nada takde mood* Jam tunjuk pukul 2.49 petang, aku baru balek dari sekolah.

Sebelom tuh, nak buat suke seposen cket . T.T . Huhu !

Balek tadi, agak me'nyebell' kan. *Haa~ keluar bahasa indon daa* Yelaa. Kena tolak moto !

Ikot jelaa sya, ape susah ?? x puas hati ke pe?! HAA. Chantek ! Aku memang x puas hati . Pehal moto kene tolak? Cakap lahh kat aku kan sebab "KAU TU STUDENT, OBEY RULES! or UTK KESELAMATAN" Keselamatan ape ? Cam xde makna -.- . Aku twu lahh aku student , tapi, hurm. Bukan nak tunjok moto aku bagus ke apee,
eh! tertunjuk pulakk~ hehe :p

Aku malas sebenarnya nak sorong moto . Da laa jalan tu berbukit, penat . Tengah panas pulak tuh . Takkan time hujan pon nak sorong kot ? Ape? Kau sorong  gak time hujan? *Bagoss! kau patuh! -.-*

Seriously, aku malas ! Moto utk di tunggang-bukan utk disorong . UTK KESELAMATAN ? ahh~ pegy darr.
Aku bukan nak cakap ape lahh kan, nak bandingkan moto ktorg press, dengan pedal minyak yg di pijak laju melulu oleh sesetengah manusia, jauh beza .

Nak cite lagi pasal KESELAMATAN ? Fine~ Impak orang yang dilanggar oleh manusia tekan pedal minyak lagi BESAR dari manusia yg naik tenggiling mcm ktorg ni. Kalau pada kelajuan, setakat mana laa Honda 100 bole pegi kan ? Takot benor. Huh. Kesimpulannya, aku panazz da dua hari kena tolak moto naik bukit and aku bole sorong, tapi pedal-er kena sorong jugak laa . Baru fair~


aishahKay : sorong? Fine . Ikot jelaa. -.-

Sunday, August 14, 2011

..++Sambutan Hari al-Quds Buat Julung Kalinya di SMKTU2++..

Assalamualaikum . Singgah jap nak update pasal sambutan Hari al-Quds peringkat sekolah menengah yg.. rasanya, buat julung kali kott di adakan di sekolah menengah kebangsaan biasa . *Ini antara apa yg aku diberitahu lahh kan. ;) *Ape pon, setinggi-tinggi tahniah kepada yg terlibat menjayakan program baru ni kat sekolah :D . Aku bangga dengan member2 aku yg bersemangat juang tinggi utk membantu saudara di Palestine sana. Syabas kawan2! :D

 Pen utk jualan amal :)
 Pameran tentang kezaliman Zionis
 Penyokong kuat . hehe :p
 Persembahan pendek tentang keganasan di Palestine .
 Ahmad Afiq dan puisinya ^_^ . *walaupun tgn kau terketar2, aku bolayann aje. hehe :p*
 Pelajar SMKTU2
 opsss! terbawak2 pulak. haha :p
 Jualan amal . Beli2! nanti bole sumbangkan!! :D
 Abang2 dan kakak2 jualan langsung atau . .  direct selling. hehe :p
 x payah nak suke sgt lahh man. :p hehe
 Pameran yg membuka mata, minda dan jiwa . . .
Tunjuk perasan . Tgk gaya da twu kan sape? haha :p

So guys! As Muslim yang bersaudara, sama2 lahh kita bantu apa yg termampu. Yelaa kan. Kita hidup kat dunia ni, x selalu di atas. Saling bantu-membantu lah. X termampu dgn sumbangan berbentuk harta, sekadar doa pun da memadai. Semoga, saudara kita di sana yang sedang bergelut, dilindungi Allah swt.


aishahKay : Bila tengok video yang Ahmad & Afiq bentangkan, sayu hati aku. Hidup dalam ketakutan, Allah ajelahh twu :(

Thursday, August 11, 2011

..++Berhati-hati Wahai Blogger Tegar++..

Salam ! Selamat petang ! ^_^ *skrg pukul 4.46 ptg, hee*

Aktiviti hari ni, mcm biasa. Aku terasa agak free sikit, hehe *banyak lah aku punya free :p* aku saje pantau-memantau internet. And, aku terjumpa lahh suatu info ini. And, sebenarnya, aku pon rasa TERKEZUTT! gilaa. haa. bukan main terkejut taw. Walaupun aku rasa, ramai blogger otai yg dah twu, bg aku, yg mulai menjinak2 kan diri dalam blogging and yang lain, aku rasa mcm bertanggungjwb lah pulak, ber-ber-ber?? Segala ber lagi lahh utk beritahu pada korang. Ape dia? Eyh2~ da curious eah? hahaha. :D sabor2.

Ni haa cite dia.

Korang percaya tak kalau aku cakap, KALAU KORANG TERSALAH TAIP LINK, CONTOH :

http://sipolanbinsipolan.blogspot.com (konon betol la)

TAPI KORANG TULIS DGN HILANG 'S'
http://sipolanbinsipolan.blogpot.com

ia boleh men'directkan korang pergi . . . .

atau diketahui kewujudan dengan "Mega site Bible studies or_____"
Aku demo bukan sesaje. Aku da try, aku hilangkan 's' dekat ejaan blogspot aku.

Dan, haah! Itu lah 'hasil' yg didapati. Adakah semua telah 'dirancang' sebagaimana yang ramai otai blogger tulis dlm post mereka?? Aku da musykil da >.<! Kenapa bila tulis link salah, atau means tak wujud, keluar menatang !@#$% tuh? Kenapa tak "PAGE WAS BROKEN" ke,, tak pon, "PAGE CANNOT BE DISPLAYED" ke, tak pon, "PAGE UNKNOWN" .


Sebagai blogger Islam, aku rasa sangat tercabar dan bengang bila TER'link dgn sengaja oleh pihak tertentu ke website tersebut. Terkejut tahap gaban bila taip link aku, just TERHILANG 's' jeh kot, terus ke website !@#$% tuh!! So guys! Please ! Berhati-hati dengan setiap apa yang korang TERPERGI. Sama-sama kita kuatkan iman dan JANGAN SESEKALI mudah terpengaruh!

aishahKay :
أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ الله التَّامَّات مِنْ شَرِّ مَا خَلَق

Maksudnya : Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna daripada keburukan makhluk. (Riwayat Muslim)

..++Vlog Pertama Aku Hasilkan Bersama Umie++..

Assalammualaikum wr.wbrth & hai ! Kepada semua pembaca blogger yg aku sayang *dan2 jehh aku teross syg! haha :p* Kat sini, aku ade update sikit, tentang penghasilan video cakap2 *PERTAMA AKU BUAT! :D* bersama member aku UMIE aka team member aku utk project Hari Habitat Sedunia 2011. Jemput tengok ! :D
video
Inilah hasil edit'an aku yg pertama. 1 hari 1 malam aku x tido sebab nak siapkan . *aku mati2 igt cikgu nak project ni esok harinya. huhu. * sampai aku study PA * ade test * pon ala kadar jehh. huhu . Tapi, so far, aku berpuas hati walaupon x sehebat video2/ vlog yang lain. hehe. *as amatur, aku bangga ! haha * Thanks pada ummi, sebab da berjaya 'layan' kepala aku . :D hehe. and thanks sbb da bebel pasal kempen 3R dan penjanaan sisa kat dlm video aku ni. ^_^ dan thanks sekali lagi sebab da cover org sepatutnya. *wink ;) *
Jadi, aku akan teruskan usaha utk buat video utk Hari Merdeka tu pulak. Hope lagi bagus dr yg ni, *aku twu yg ni mcm low quality, tapi, jgn hina ckp gmbr x terang ! *aku marah-fara kadir pon marah sebab, aku gune
handycam beliau. haha. thanks FARA! :))* *x terang sebab lighting x baek, so, ape2 jelaa! aku x kesah :p*


aishahKay : bila tgk byk kali, "eyh! klakar jugak video ni.. :D" DAN... "comel jugak umie ni. hahaha! " :p

Sunday, August 7, 2011

..++Kau Hadir dalam Hidupku Buat Kali yg ke-2 ++..

Salam . Morning peeps! Huhu. Title entri aku poyo lebih . Macam ade yg special jehh . ngehh~ Xde ahh. Cuma, cuma, cuma Sad smile . Haihh. Aku kene ni haa!

Photo0583
saket mata. Sick smile. Haihh. ape lahh naseb . And benda ni myebabkan aku x pegi sekolah and terlepaz nak bljr addmath ! Disappointed smileHurmm . Bgn2 sahur jehh, aku rasa mata aku lain mcm. Macam, melekit gtuh. Then, kluar dr bilik, ha! hambekk ! Mak aku tegur ‘saket mata eah dek?’ . Perghh! dalam hati aku, “da dua kali, xkan kot ! Sleepy smile“ Aku mula lahh risau bagai, takott baiknya lambat cm yg lepaz. Then, aku letak ubt mata dgn hrpn bila aku bgn tdo 45minit lagi, mata aku baik n putih kuning cm biasa. Tapi, alangkah terkujatnya aku bilaa~

Photo0581
Ia tetap sama dan x berubah ! Crying face Arghh! Sah aku da kena saket mata! Aku sedih, tapi, xpelaa, mgkin ini dugaan Allah pd aku bulan puasa. Aku terima~ wuu

aishahKay : letak ubat mata bebyk, berkolah mata aku! Smile with tongue out