Pages

Saturday, April 27, 2013

..++Teroka Kepulauan Batam++..

Assalamualaikum and hi !



Wah, rindu nak singgah sini. Btw, aku baru aja pulang dari Pulau Batam, Indonesia. Kira melancong oversea lah. Wakaka! *perasan tak hengat kau jah! -.-'

Pergi sana atas sponsor kakak tersayang. Tapi, takdelah 100% . Heheh. Aku adik yang bertimbang rese, okayy. Bermalam 1 hari di sana. So far, pada aku, Batam is one of the interesting place should be visited.

Mulanya, niat kawan2 akak yang nak shoping raya di sana. Err, puasa belum tentu ganti ke idak. Dah sibuk nak raya. Puihh. Haha. Aku layan kan aje. And aku pon tak beli apa sangat SEBAB seriously, aku lagi enjoy and layan cara hidup and culture orang dekat sana. Pada aku, itu mcm precious moment lah wehh. Sebab berbeza dengan cara hidup kita kat Malaysia ni and lagi2 aku yang 'SOK KEBANDARAN GITUHH' hahah.

Gambar bawah ni yang mana sempat. Sebab, oh! TAKE NOTE yang nak pergi tu. Aku segan lagi malu nak keluarkan D90 aku yang molek tu kerana hampir over 70% rakyat Batam memandang aku. Jadi, Galaxy Note akak ku lah yang menjadi sandaran. Maaf kalau gambar kurang kualiti *aku cakap pun mcm indon dah. huahuaa :p*

Dari dalam feri perjalanan ke Batam
Hotel yang kitorang tumpang buat ayaq lioq basi. Taraf 3bintang. Not bad lah. Heheh
Ini bilik hotel. Selesa lah kan. Semalam dalam RM90 gitu.
 Cuci Mata Pulau Batam
 Buah salak femes gitu dekat Batam ni
 Indonesia ni, banyak gila keluaran minuman variasi teh. Semua air ni berasaskan TEH :)
 Member akak aku borong coklatOS kot. Wahh. 
 Souvenirs yang harus bawak balik 1. heheh
 Trademark dekat Batam. Jembatan Barelang . Aku jejak sini weh! Hahah
 Ini !@#$% Aku saje snap sebab...undefined answer -.-'
 Sunset in Batam 
 Dekat sini, shopping baju utk event besar boleh lah & pakaian muslimah. Others, don't think so.
 Teringat ku teringat, pada BFF ku, mira yang obses menatang ni. Hahaha
 1 makanan yang luar biasa pada aku sebab takde jual kat JB. Ohsem! Sedap Cheese Banana ni. hehe
 Avocado Delicious. Must try for Batam Visitors. Hee
Alpukat. Avocado maybe. Sangat berlambak dekat sana. hehehe

Gambar2 yang lain akan aku transfer nanti. Tunggu Batam 2nd Episode. Hee. Tata ^_^

aishahKay: Terima kasih rakan2 blogger tersayang yg pernah buat review pasal Pulau Batam. Sangat membantu aku. Muax! Sayang korang. Teheheh :3

2 comments:

  1. dari johor pergi ke batam dgn naik feri pon dh sampai..

    ReplyDelete
  2. Yup, makan masa 1jam lebih mungkin :)

    ReplyDelete